Ga naar Content
Noord-Holland

Nachttrein Haarlem-Amsterdam is een feit

6 januari 2016, 16.30 uur
Door: · Foto: ANP

HAARLEM Al lange tijd was het een grote wens in Haarlem: een trein die Haarlem en Amsterdam in de nachtelijke uren met elkaar verbindt. Vandaag meldt de gemeente Haarlem dat de trein vanaf 2017 gaat rijden.

Afgelopen november nam de gemeenteraad raadsbreed de motie ‘Nachttrein – Bereikbaar door stad of regio’ aan en kreeg wethouder Sikkema de opdracht het hiervoor benodigde geld te vinden. "Dit geld is gevonden en daarmee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Geweldig voor de stad en voor al die mensen die hier al jaren om vragen!”, aldus Sikkema.

Lees ook: Paar extra nachttreinen tussen Haarlem en Amsterdam

Ook Robert Berkhout, raadslid voor GroenLinks en mede-oprichter van de Facebookpagina 'Haarlem moet op het nachtnet', is er ontzettend blij mee. "Het is iets wat heel veel jongeren uit Haarlem, Amsterdam en omgeving al heel lang willen, maar op de een of andere manier kwam het er nooit van. En nu gaat het er eindelijk van komen. Ik ben heel benieuwd."

Lees ook: Treinfundingsactie voor nachttrein naar Haarlem: "Het nachtnet is dichterbij dan ooit"

2017
De bedoeling is dat de nachttrein gaat rijden vanaf 2017. In de nachten van vrijdag en zaterdag komt een extra rit heen en terug tussen Amsterdam en Haarlem. Waar nu de laatste trein naar Haarlem rond 1.30 uur vertrekt, is het straks mogelijk om een uur later de trein te nemen.