Ga naar Content

Hondenlimiet in Groenendaalse bos Heemstede

HEEMSTEDE In het Groenendaalse Bos in Heemstede mogen voortaan niet meer dan drie honden per persoon tegelijk uitgelaten worden. Dat heeft de gemeente besloten omdat het bos lijdt onder de groepen viervoeters van onder meer de hondenuitlaatservice.

De vereniging Vrienden van Groenendaal steunt het plan van de gemeente. "De paden worden breder door de vele honden en de grond verzuurt door de ontlasting", aldus de voorzitter van de vereniging, Marieke Reehoorn tegen RTV NH. "Het is een historisch bos, we hebben net het 100-jarig bestaan gevierd, dus we zijn er zuinig op."

Geen bezwaar
De meeste hondenbezitters vinden de overlast van grote groepen honden wel meevallen. "Ik zie nooit groepen van tien eerlijk gezegd. Dus die komen op tijden dat er bijna niemand in het bos is, volgens mij", vertelt een wandelaarster. "Ik heb er in ieder geval nooit zo'n last van."

Een andere dame is het met haar eens: "Er zitten wel twee kanten aan de zaak, maar die paar uitlaatservices die hier lopen, daar heb ik geen enkel bezwaar tegen."

Foto: