Ga naar Content
Noord-Holland

Getuige steekpartij Amsterdam-West: "Man had kind opgetild en stak vrouw neer"

2 december 2015, 22.22 uur
Door: · Foto: HFV Photo Services

AMSTERDAM (AT5) De steekpartij in de Borgerstraat in Amsterdam-West heeft vanmiddag veel indruk gemaakt op omstanders. Na een ruzie over een kind stak een man een vrouw neer, waarna de man met het kind wegliep.

Een man die in de straat werkt kreeg van zijn secretaresse te horen wat er was gebeurd. Hij doet anoniem zijn verhaal tegen AT5. "Rond vier uur ging ze weg. Ze had mij gebeld dat toen ze uit de parkeergarage reed een donkere man met een kind erbij met een mes een blanke vrouw gestoken had. Zij vond het zo vreselijk, ze was aan het trillen en belde om het kwijt te kunnen aan mij."

Lees ook: Man steekt vrouw neer en gaat er met kind vandoor

Optillen
Volgens de secretaresse had de dader van de steekpartij zijn kind opgetild, de politie bevestigt dat. "Zij had mij gezegd dat hij zijn eigen kind had opgetild en toen de vrouw met een mes heeft gestoken. Zij had de indruk dat misschien er een woordenwisseling was met de man over zijn kind."

De dader van de steekpartij werd al snel door agenten aangehouden. Het is nog onduidelijk of de man inderdaad de vader van het kind is en of het slachtoffer mogelijk ook familie is. De politie doet onderzoek. De neergestoken vrouw is onder politiebegeleiding per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.