Ga naar Content

Jongen uit reclame smult na 20 jaar nog altijd van Rolo's

VOLENDAM Het is de allerpopulairste reclame van de laatste halve eeuw: de olifant-reclame van Rolo. De hoofdrolspeler uit deze jaren '90-klassieker is de 27-jarige Volendamse Cees Molenaar.

Wie herinnert zich niet het irritante jongetje, dat een schattig olifantje een Rolo door de neus boort. Cees was zeven jaar oud toen hij van de straat werd geplukt om te schitteren in de commercial. Een rol die hem goed paste. "Ik was best baldadig als kind ja, net als in de reclame", vertelt Cees.

Lees ook: Hier werd in 2007 'Goeiemoggel' opgenomen: "We werden er knetterbek van"

Door zijn rol verwierf hij nationale bekendheid. "Maar ik kreeg geen honderdduizenden Rolo's helaas", grapt Cees. "Wel kreeg ik een paar dozen om uit te delen op school." En heel toepasselijk: in Volendam gaat hij sindsdien door het leven als Cees Rolo. "Mijn echte achternaam kennen ze niet eens meer."

Garnalenbedrijf 
Cees is tegenwoordig salesmanager bij een garnalenbedrijf en studeert commerciële economie. En nog altijd snoept hij graag van het Rolo-snoepje. "Ik lust ze nog steeds, net als twintig jaar geleden."

Hoewel hij het best leuk vond om te acteren, heeft Cees daarna nooit meer een rol aangenomen. "Ik ben nog wel een paar keer gevraagd, maar ik heb het nooit meer gedaan", vertelt hij. 

abc5media_video_0

Foto: