Ga naar Content
Noord-Holland

12 jaar cel voor doodschieten restauranteigenaar Callantsoog

27 oktober 2015, 14.20 uur
Door: · Foto:

ALKMAAR De 24-jarige Amsterdammer Mohamed el M. moet 12 jaar de cel in voor het doodschieten van restauranteigenaar Samir Mosa in Callantsoog. Dat gebeurde zes jaar geleden tijdens een overval op restaurant de Visserman.

El M. was één van de drie mannen zijn die op 20 oktober 2009 rond 22.30 uur gemaskerd restaurant De Visserman binnenstapten. Op dat moment waren Samir Mosa, zijn volwassen dochter, zijn 9-jarige zoontje en drie medewerkers nog in het restaurant aanwezig. 

Lees ook: Dode bij overval Callantsoog

Nadat het gewapende trio Mosa's kinderen en medewerkers had bedreigd, stapte één van de mannen het kantoortje binnen waar Mosa op dat moment met de administratie bezig was. Buiten het zicht van Mosa's kinderen en de medewerkers werd Mosa doodgeschoten. De overvallers sloegen vervolgens met hooguit een paar honderd euro aan buit op de vlucht. Mosa overleed in de armen van zijn dochter. 

Fataal schot
Hoewel er drie verdachten zijn, acht de rechtbank in Alkmaar bewezen dat El M. het fatale schot heeft gelost. Het OM had twee weken geleden ook al 12 jaar geëist.