Ga naar Content

Vijftig mensen leggen puzzel met 33.000 stukjes in Hoofddorp

HOOFDDORP Zeven maanden lang werd met vijftig man maar liefst drieduizend uur gewerkt aan de grootste puzzel ter wereld. De Hoofddorpse Legpuzzelclub legde de 33.600 stukjes en vandaag werd deze afgemaakt. De puzzelaars kwamen vanuit heel Noord-Holland naar Hoofddorp om mee te werken aan 's werelds grootse puzzel.

Zelfs uit Hoorn kwamen mensen langs om de jungle-puzzle op te lossen. Onder meer de tienjarige Milan Misovic hielp mee de puzzel te leggen. "Omdat ik mij verveelde tijdens de vakantie en ik had niets te doen. Ik dacht: ik ga hier naartoe om lekker te puzzelen."

Hij is echt weg
Na ruim zeven maanden kon het laatste puzzelstukje gelegd worden. Toch is de puzzel nog niet helemaal af. Wat blijkt: het 33.600ste stukje ontbreekt! Organisator Ronald Kroon heeft overal gezocht: "Ik ben begonnen met de vuilniszak. Ik heb de stofzuigerzak nagekeken, die zat erg vol, maar zonder dat stukje. Ik heb achter de verwarming gekeken. Ik heb in mijn in mijn zakken gekeken. Ik heb de legpuzzelkast binnenstebuiten gekeerd. Daar lag het stukje ook niet. Hij is echt weg."
 
Toch denkt Kroon wel te weten waar het puzzelstukje zou kunnen zijn: "Ik vermoed dat het bij iemand aan z'n trui is blijven hangen. Dat het puzzelstukje in een mouw is meegegaan en dan er uitgevallen. Ja, dan vind je hem niet meer terug."
 

De puzzelvereniging heeft het hele clubhuis op z'n kop gezet om het ontbrekende stukje te vinden. Er is toch een oplossing gevonden: het laatste kwijtgeraakte puzzelstukje wordt nu besteld bij de leverancier en dan kan de puzzel alsnog worden afgemaakt. De Hoofddorpse Legpuzzelclub is hoe dan ook trots op het eindresultaat.