Ga naar Content

Kippenvel: brandweer Stede Broec staat in zijn hemd

BOVENKARSPEL Een kippenvelmomentje gisteravond voor de vrijwilligers van het brandweerkorps Stede Broec. Het team stond letterlijk in zijn hemd in de brandweerkazerne. De ludieke actie was bedoeld om te protesteren tegen de bezuinigingen bij het korps.

Het brandweerkorps moet het merendeel van de voertuigen inleveren en de helft van het aantal vrijwilligers moeten vertrekken. Brandweerchauffeur Peter IJsselmuiden maakt zich grote zorgen: "We voelen ons echt uitgekleed. Ik weet niet hoe we met zo weinig mensen en materieel verder moeten."

De ludieke actie werd gehouden in de brandweerkazerne. Daar vergaderde de politiek van Stede Broec onder meer over de bezuinigingen bij de brandweer. De brandweerlieden zelf zijn er niet bij. "Wij zijn niet uitgenodigd. Weer gaat er iets mis in de communicatie. Er wordt vooral over ons gepraat maar niet met ons."

Veel zal de actie niet uithalen, zegt Peter IJsselmuiden: "Het is een voldongen feit, maar we zullen blijven proberen klaar te staan zoals we dat al 35 jaar doen."

Foto: NH Nieuws/ Jurgen van den Bos