Ga naar Content

Slachtoffer woningoverval Zandvoort werd twee keer in been geschoten: "Gevochten voor mijn leven"

ZANDVOORT De man die afgelopen zaterdagnacht in zijn huis in Zandvoort werd overvallen, is daarbij twee keer in zijn been geschoten. Dat vertelt het slachtoffer in gesprek met het Haarlems Dagblad.

Twee mannen met bivakmutsen dringen zaterdag rond 00.30 uur de woning van Patrick Tersteege, eigenaar van Beachclub Vroeger, binnen. "Ik werd meteen op mijn gezicht geslagen", vertelt hij tegen de krant. "Ze wilden geld, vroegen naar een kluis. Maar ik heb helemaal geen kluis. Toen werd ik in mijn been geschoten."

Lees ook: Zandvoorter gewond bij gewapende woningoverval

Gevecht
Patrick laat zich niet kennen en besluit het gevecht met de mannen aan te gaan. "Ik laat me niet zomaar doodschieten. Vervolgens kreeg ik zo'n taser in mijn nek en ging ik even out." Als Patrick even later probeert de aandacht van de buren te trekken, schieten de overvallers hem nog een keer in zijn been.

De mannen binden de beachclubeigenaar vast en slepen hem naar beneden. Als ze zien dat een buurman voor de deur staat, gooien de twee Patrick van de trap en vluchten. De politie zet de omgeving af, maar kan het duo niet vinden.

Lees ook: 'Slachtoffer woningoverval Zandvoort werd gekneveld'

Niet bang
De eigenaar van de beachclub ligt op dit moment nog in het ziekenhuis, zegt hij in het interview. "De kogels zijn dwars door mijn been gegaan. Verder heb ik een gebroken neus, een gebroken schouder, een gehecht achterhoofd en een arm die uit de kom is geweest."

abc5media_video_0