Eerste periodetitel voor FC Volendam na hattrick Bert Steltenpool [met reacties en feestbeelden]

VOLENDAM FC Volendam mag zich de winnaar van de eerste periode noemen. In Volendam werd rode lantaarndrager Almere City met 3-1 verslagen. Grote man aan Volendamse zijde was Bert Steltenpool, die goed was voor een hattrick.

abc5media_video_1

abc5media_video_3

Voor die drie goals had de 21-jarige spits slechts een half uur nodig. Na zeven minuten scoorde hij zijn eerste goal van de avond op aangeven van Jermano Lo Fo Sang. Zestien minuten later zorgde hij voor zijn tweede van de avond. In de 31ste minuut maakte Steltenpool zijn hattrick compleet. Twee weken geleden maakte hij ook al een hattrick in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV.

abc5media_video_0

Afgekeurde goals
Het is niet zo dat Almere City geen kansen had tegen de Wijdbroeken. Sterker nog, de ploeg van voormalig AFC-trainer Maarten Stekelenburg zag twee doelpunten afgekeurd worden. Vooral de eerste had wat voeten in de aarde.

Sven Braken werd diep gestuurd en teruggevlagd voor buitenspel. De Volendamse defensie passte de bal naar elkaar om de vrije trap te nemen. Die bal werd onderschept door Braken en in het lege doel gedeponeerd. Pas na lang overleg tussen scheidsrechter Manschot en zijn grensrechter werd de treffer geannuleerd. Vier minuten later werd ook een tweede doelpunt van Braken afgekeurd omdat hij in buitenspelpositie liep.

Ook in de tweede helft waren er kansen voor de gasten uit Almere. Zo stuitte Enzio Boldewijn op doelman Hobie Verhulst en zag Pelle van Amersfoort zijn inzet van de lijn gehaald worden door Lo Fo Sang. Maar na 73 minuten was het Boldewijn die Verhulst eindelijk wist te passeren na een abominabel slechte bal van Henny Schilder.

Die kansen zullen Volendam zenuwachtig hebben gemaakt want vanaf toen leek het niveau van Het Andere Oranje steeds verder terug te zakken. Uiteindelijk werd met een hoop kunst- en vliegwerk de overwinning, en dus ook de periodetitel, binnengesleept.