Ga naar Content
Noord-Holland

Poedel Fleurtje dood door supergiftige paddenstoel

17 september 2015, 09.56 uur
Door: · Foto: Wikipedia

NAARDEN Poedel Fleurtje uit Naarden is niet meer. Het tien maanden oude hondje is overleden door contact met een supergiftige paddenstoel die op de wallen rond de Vesting in Naarden blijkt te groeien.

De poedel en haar baasje, een 80-jarige vrouw uit Naarden, maakten zondagavond samen een wandeling door hun woonplaats, weet de Gooi- en Eemlander. Even daarna moest Fleurtje ineens overgeven. De ochtend erna was de hond er nog beroerder aan toe. De dierenarts stuurde haar naar het universitaire dierenziekenhuis in Utrecht, maar dat mocht niet meer baten, zo vertelt dochter Margriet van Eikema Hommes. "Het gif had zich in haar organen gevroten."

Alarm
Het gif waarover zij het heeft, blijkt afkomstig van de knolamaniet, een supergiftige paddenstoelensoort. Fleurtje heeft eraan gelikt of heeft ervan gegeten, zo is vastgesteld in het ziekenhuis. Om meer doden te voorkomen, heeft Eikema Hommes flyers opgehangen bij alle in- en uitgangen van de Vesting. Daarop valt te lezen: ALARM - Hondenbezitters en ouders: rond de vesting groeit naast het pad deze dodelijke paddenstoel de groene knolamaniet. Ons eigen hondje is hieraan overleden (15-09-2015). De tekst op de flyer wordt afgesloten met een dringend advies: NIET AANRAKEN!!!!