Ga naar Content

Baasje neemt wraak op mishandelaar kat: "Werkte 'm met gepast geweld tegen de grond"

ALKMAAR Kater Maus uit Alkmaar werd twee weken geleden meer dood dan levend gevonden in een tuin. Hij was geschopt en aan zijn staart door de lucht geslingerd.

Eigenaar Rob Wijn vindt het een grove schande. "Het is weerloos beest, heel vriendelijk diertje, loopt altijd op iedereen af, aaibaar, knuffelig, noem maar op, en nu heb je een hoopje ellende in je handen. Daar gaat je bloed van koken."

Rob en zijn zwager Marcel van Eijk lieten het er niet bij zitten en schakelden Facebook in. Ze loofden een beloning uit voor de gouden tip. En dat loonde: er kwamen tips binnen die naar een 18-jarige man uit Heerhugowaard leidden.

Gewapend
Rob en zijn zwager volgden hem en reden hem klem. De man bleek gewapend met traangas, maar daar schrok zwager Marcel van Eijk niet van. "Ik wist niet wat-ie met dat ding ging doen, dus ik werkte 'm met gepast geweld tegen de grond."

De kattenbeul zit nog vast, maar niet alleen voor het mishandelen van Maus. Hij wordt ook verdacht van verboden wapenbezit en van het rijden op een gestolen scooter.

abc5media_video_0

Foto: