Ga naar Content
Noord-Holland

'Geile Geurt' wil comeback in Helderse politiek

24 augustus 2015, 18.00 uur · Aangepast 24 augustus 2015, 18.37 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Matthijs Gemmink

DEN HELDER De Helderse ex-wethouder Geurt Visser is bezig met een comeback in de lokale politiek. Samen met Wiek Gorter is hij oprichter van Gemeentebelangen Den Helder.

Dat meldt het NHD vandaag. De nieuwe partij is vorige maand officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Lees ook: Helderse wethouder Geurt Visser per direct weg [video]

Leuke blouse
Visser stapte in mei op tijdens een extra raadsvergadering. Visser zou seksueel getinte berichten naar medewerkers en mensen uit zijn werkomgeving hebben gestuurd. Daar hield hij de bijnaam ’Geile Geurt’ aan over. Volgens Visser ging het om berichten als 'Wat zie je er weer leuk uit vandaag'. Volgens collega's gingen de opmerkingen verder. Zo zou hij tegen een vrouw hebben gezegd: "Leuk blouseje: ik ben benieuwd wat voor beha je er onder aan hebt."

Lees ook: Column Engelbert Spijkerboor: 'Geile Geurt'

Tegen het NHD zegt Visser over zijn nieuwe partij: "Deze partij hebben we opgericht omdat verschillende inwoners van Den Helder mij gevraagd hebben me te blijven inzetten voor de stad. Dat doe ik graag. Daarom overweeg ik terug te komen en met Gemeentebelangen mee te doen aan de volgende verkiezingen. Wij willen met deze partij een frisse wind laten waaien."

Pijnacker
Geurts was eerder fractievoorzitter van de partij Gemeentebelangen in Pijnacker-Nootdorp. Via een nep-account maakte hij maandenlang mede-politici belachelijk en schoffeerde hen. Zo beeldde hij een vrouwelijk raadslid volgens het NHD af als bebloed maandverband.