Ga naar Content
Noord-Holland

ALS-patiënt weggestuurd bij strandtent Parnassia omdat hij 'niet eens kan praten'

7 augustus 2015, 23.43 uur · Aangepast 16 augustus 2015, 20.03 uur
Door: · Foto: ANP

OVERVEEN Een ALS-patiënt en zijn vrouw zijn afgelopen maandag weggestuurd bij strandtent Parnassia in Bloemendaal. De eigenaar van de tent had geen plek voor de man omdat 'hij zelfs niet eens kan praten'.

De vrouw vroeg op het terras van de strandtent aan een van de medewerkers of haar man even op het terras mocht verblijven zonder iets te eten of te drinken te bestellen. "Ik zou even een duik nemen en vervolgens terugkomen om wel een consumptie op het terras te nuttigen", vertelt de vrouw aan RTV NH. "Het meisje vond dat uiteraard goed."

Lees ook: Parnassia: 'Wij hadden geïnformeerd moeten worden'

Maar toen ze terugkwam van een duik was er een andere medewerker bijgekomen, die vertelde dat dit 'zomaar niet ging'. Ook de baas van Parnassia kwam erbij. "Hij zei dat mijn man daar niet zomaar kon gaan zitten zonder iets te bestellen", vertelt de vrouw. "Maar mijn man is ernstig ziek en kán niet eten of drinken. Toen de eigenaar begon over het feit dat mijn man 'niet eens kan praten' en dat hij 'wel wil weten wie hij op zijn terras heeft', werd ik heel erg boos."

Lees ook: Column Engelbert Spijkerboor - Parnassia

Excuses
"Er werd ons door een andere gast nog een plek aan hun tafel aangeboden, maar wij wilden daar natuurlijk geen minuut langer meer blijven", vertelt de vrouw. "Een van de medewerkers bood nog haar excuses aan voor het gedrag van haar baas, maar wij komen daar nooit meer. Het is echt schandalig hoe mijn man en ik behandeld zijn."

Ook op Twitter wordt schande gesproken over de botte manier waarop het echtpaar behandeld is. Parnassia was vanavond niet bereikbaar voor commentaar.

Vriend P. Steinz (ALS) door eigenaar van strandtent Parnassia van terras gestuurd. "We willen geen klanten die niets kunnen bestellen" WTF?

— Fokke & Sukke (@fokkesukke) 7 augustus 2015

Eigenaar Parnassia tegen de echtgenote van Pieter: "Hij kan niet eens praten. Dat kunnen we hier echt niet hebben."

— Fokke & Sukke (@fokkesukke) 7 augustus 2015