Ga naar Content
Noord-Holland

Bewoners Ooievaarplein Hilversum willen maar één ding: die camera terug!

10 juli 2015, 00.26 uur · Aangepast 10 juli 2015, 10.57 uur
Door: · Foto: Joost Lammers / NH Nieuws

HILVERSUM Op het Hilversumse Ooievaarplein is donderdagochtend een aantal bankjes verwijderd om de overlast van hangjongeren aan te pakken. De bewoners willen eigenlijk maar een ding: die camera terug! abc5media_audio_0

Het plein wordt, sinds in april een bewakingscamera werd verwijderd, opnieuw geteisterd door vandalen. De burgemeester is in gesprek gegaan met de jongeren, die hebben aangegeven mee te gaan helpen met de het bestrijden van de overlast. De bewoners hebben over dat resultaat zo hun twijfels.

Lees ook: Bankjes weg op overlastplein Hilversum

Naast geluidsoverlast en rotzooi zijn er al veel ruiten vernield. Deze week was het weer raak. Omwonenden zijn het zat en hebben op de ruiten posters gehangen met gedragsregels voor de jeugd. Velen zien het liefst dat de camera terugkomt, maar dat is de gemeente voorlopig niet van plan. De burgemeester heeft wel in een gesprek met de bewoners gezegd deze optie open te houden als de huidige aanpak niet werkt.

Lees ook: Vandalisme keert terug op Hilversumse onrustplein

Hilversum zet sinds vorige week 's avonds en 's nachts wel particuliere beveiligers in en de politie is nog op zoek naar de daders van de eerdere vernielingen.