Ga naar Content
Noord-Holland

Gratis je afval kwijt? Kom met ov-chipkaart en vuilniszak naar Haarlem [video]

29 juni 2015, 21.34 uur · Aangepast 29 juni 2015, 23.03 uur
Door: · Foto: Haarlem 105

HAARLEM Gratis je afval dumpen? Het kan in Haarlem. Voor de nieuwe ondergrondse vuilniscontainers in Haarlem-Noord heb je namelijk geen bewonerspasje nodig. Het kan ook met je ov-chipkaart.

Dat ontdekte onze mediapartner Haarlem 105. De containers zijn in Haarlem-Noord geplaatst. In 2010 bleek al eens dat nieuwe ondergrondse afvalcontainers te openen waren met een ov-chipkaart, terwijl het de bedoeling is dat dat alleen met een bewonerspasje en in een bepaald postcodegebied kon. 

Lees ook: Slimme afvalcontainers in Haarlem 

Dat nieuws indachtig nam een dj van Haarlem 105 de proef op de som. En wat blijkt: ook de nieuwe containers die aan het begin van de Reitzstraat zijn geplaatst, vertonen het mankement. Gevolg is dat afvalheffingen nu niet meer accuraat kunnen worden berekend en dat iedereen met een ov-chipkaart zijn afval in Haarlem-Noord kwijt kan. 

OV Chipkaart doet het ook bij nieuwe afvalcontainers in Haarlem-Noord. Zie verder: http://www.haarlem105.nl/nieuwe-afvalcontainers-haarlem-noord-te-openen-met-ov-chipkaart/nieuws/item?212951

Posted by Haarlem 105 on Monday, June 29, 2015