Ga naar Content
Noord-Holland

Bouw omstreden outletcenter Sugar City kan beginnen

20 mei 2015, 17.54 uur · Aangepast 21 mei 2015, 09.07 uur
Door: · Foto: MAB/NEINVER

HALFWEG Zo'n 150 winkels op zo'n 18.000 vierkante meter: de veelbesproken komst van het outletcenter op het terrein van Sugar City in Halfweg is weer een stap dichterbij.

De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft gisteren ingestemd met de bouw van het mega-winkelcentrum.  Behalve voor winkels wil projectontwikkelaar Neinver de ruimte gebruiken voor restaurants met terrassen, tuinen, passages en een 'kindvriendelijke zone'.

Lees ook: Sugarcity krijgt megawinkelcentrum 

 Hoewel het terrein pal naast station Halfweg-Zwanenburg ligt, wordt ook aan automobilisten gedacht: er komen zo'n tweeduizend parkeerplaatsen. Neinver verwacht veel dagjesmensen en toeristen uit binnen- en buitenland te trekken.  

2017
Naar verwachting opent The Style Outlets, zoals het winkelcentrum gaat heten, begin 2017 de deuren. "De ontwikkeling van een outletcentrum in Halfweg is een zeer belangrijke stimulans voor de lokale en regionale werkgelegenheid", stelt wethouder Van Haeften van Haarlemmerliede en Spaarnwoude. 

Lees ook: Haarlem vreest komst outletcenter in Sugar City Halfweg: "Dat is bangmakerij"

Niet iedereen is blij met de komst van het winkelcentrum. Winkeliers in Haarlem, op zo'n vijf kilometer van Halfweg, vrezen dat klanten de winkels in de centrum van de Spaarnstad zullen mijden. Wanneer de schop precies de grond in gaat, is nog niet bekend.

In 2011 werd verwacht dat de bouw in 2013 zou beginnen. In 2013 werd de opening in het vierde kwartaal van dit jaar gepland. Dat wordt dus ruim een jaar later.