Ga naar Content
Noord-Holland

Heftige beelden dodelijke schietpartij de Clerqstraat Amsterdam [video]

15 mei 2015, 16.12 uur · Aangepast 15 mei 2015, 16.38 uur
Door: · Foto: politie

AMSTERDAM (AT5) De politie heeft nieuwe beelden vrijgegeven van de dodelijke schietpartij op de De Clercqstraat in de nacht van dinsdag op woensdag.

Bij de schietpartij op de De Clercqstraat kwam de 25-jarige Youssef el Kahtaoui om het leven. Het is nog altijd niet duidelijk of de Zaandammer, die een bekende was van de politie maar geen heel zwaar strafblad had, het daadwerkelijke doelwit was.

Lees ook: Man doodgeschoten in Amsterdam tram geraakt door kogel [video]

Uit een eerdere analyse van camerabeelden is gebleken dat kort voor de liquidatie een licht getinte man vanuit de directe omgeving van het waterpijpcafé is weggerend. Hij liep richting de Bilderdijkstraat. Op de beelden is hij te zien voor de deur van een horecaonderneming waar op dat moment de vluchtscooter staat. 

Lees ook: Politie zoekt nieuwe getuigen van liquidatie onder trampassagiers

Het gaat om een vermoedelijk Marokkaanse man met een tenger postuur, kort zwart haar, tussen de 22 en de 25 jaar oud. Hij is circa 1,75 meter à 1,80 meter lang en was de bewuste avond gekleed in een grijze sportbroek en een trui van dezelfde kleur. 

Getuigen
De politie komt graag met getuigen in contact. Zo worden onder meer passagiers van de tram (lijn 3) die op het moment van de schietpartij door de De Clercqstraat reed en door een kogel werd geraakt, opgeroepen zich te melden.

Lees ook: Verdachten dodelijke schietpartij gefilmd [video]

Daarnaast roept de politie bezoekers van de shishalounge (waterpijpcafé) op zich te melden. Zij zijn snel na de liquidatie gevlucht, maar kunnen belangrijke informatie hebben. Voorafgaand aan de dodelijke schietpartij zou iemand ook al een schot hebben gelost vanuit het café. Woensdag besloot burgemeester Van der Laan de shishalounge per direct en voor onbepaalde tijd te sluiten.

abc5media_youtube_0