Ga naar Content

Man doodgeschoten in Amsterdam, tram geraakt door kogel [video]

AMSTERDAM Bij een schietpartij in Amsterdam-West is vannacht iemand doodgeschoten. Het slachtoffer ligt naast een auto op de hoek van de De Clerqstraat en de Bilderdijkstraat.

Volgens ooggetuigen waren er meerdere schoten te horen rond 00.20 uur. Volgens de NOS werd er ook tram die voorbijreed door een van de kogels geraakt. Inzittenden bleven ongedeerd.

Het is volgens de politie nog onduidelijk of het slachtoffer zelf uit de auto is gestapt of door de daders uit de auto is getrokken. Hij is op straat aan zijn verwondingen overleden. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend. Ook is het onduidelijk of het om een liquidatie gaat, meldt de politie.

'Onschuldig slachtoffer'
Nieuwe Revu meldt op basis van verschillende getuigen dat het mogelijk gaat om een onschuldig slachtoffer. De daders zouden eerst een café binnengelopen zijn, waar iemand anders het vuur op ze opende. In paniek hebben ze daarop in het rond geschoten.

De bestuurder van een auto die toevallig voor de deur stond geparkeerd wilde poolshoogte nemen. In de chaos zou hij dodelijk geraakt zijn door kogels van het vluchtende duo.