Ga naar Content
Noord-Holland

Moordenaars Willem Wijker lopen nog altijd vrij rond

1 mei 2015, 12.33 uur · Aangepast 1 mei 2015, 13.58 uur
Door: · Foto: Alkmaar.nieuws.nl

BERGEN Willem Wijker, uitbater van Gasterij 't Woud, is vandaag precies vijftien jaar geleden vermoord. De echte daders zijn alleen nooit gepakt.

Dat meldt RTV NH mediapartner Alkmaar.nieuws.nlOp de avond van zijn dood hoort Willem Wijker, als hij even met wat personeelsleden nog in de zaak zit, een vreemd geluid op de eerste verdieping van het restaurant. Hij springt op, zegt "dit zit niet goed", en rent vervolgens naar boven.

"GELD"
Hij schreeuwt vervolgens: "Godverdomme, waar zijn jullie nou helemaal mee bezig. Blijf met je poten van mijn geld af." Zijn vrouw die ook beneden zit, hoort Willem schreeuwen en wil de politie bellen. Ondertussen roept een onbekende mannenstem: "We willen g-g-geld, we willen GELD" en dan vallen er vier schoten. 

De daders vluchten weg. Even later treft de politie Willem liggend op zijn buik aan op de overloop. Hij is overleden. De politie arresteert uiteindelijk twee mannen. Ze worden veroordeeld voor de moord en krijgen 20 en 12 jaar cel opgelegd.

Maar in hoger beroep wordt het tweetal alsnog vrijgelaten. Sindsdien is er nooit iemand meer aangehouden voor de moord. Lees het hele verhaal over de moord op Willem Wijker op Alkmaar.nieuws.nl