Ga naar Content

Noord-Holland voor Nepal: een overzicht van de acties

Miljoenen mensen zijn getroffen door de aardbeving in Nepal. Mensen hebben alles verloren. Er is dringend behoefte aan (nood-)onderdak, voedsel, schoon drinkwater en medische zorg. Noord-Holland laat de slachtoffers niet in de kou staan. Door de hele provincie worden acties opgestart. Een overzicht.

Heb of ken jij een actie voor de slachtoffers in Nepal? Tip ons via [email protected]!

Castricum 
De stichting van Lies Vink uit Castricum vangt in Kathmandu straatkinderen op in twee kindertehuizen. Een van de huizen is zwaar beschadigd en er is veel geld nodig om het huis te herstellen.

Egmond-Binnen
Stichting Veldwerk in Nepal is druk bezig met het verzamelen van geld voor de slachtoffers. Zo wil de stichting helpen met de reparatie van gebouwen en terreinen, extra medische kosten vergoeden, een aanvulling leveren op de noodvoorraden en nog veel meer. Doneren kan via NL16TRIO0254661610

Den Helder
Stichting Dhanyabad is een geldinzamelingsactie gestart voor Nepal. Ze maken het geld over naar getroffen vrienden in Kathmandu, die ook in hun naaste omgeving hulp bieden. Storten kan op: NL04TRIO2024369693 t.n.v. Stichting Dhanyabad.

Petten
Een stel uit Petten was bezig met het bouwen van een huis en een sociale boerderij, toen de aardbeving toesloeg. Het project heeft geen schade, maar veel dorpsbewoners wel. Ze willen graag helpen. Geld kan worden overgemaakt naar Stichting Renuka Nepal: NL25RABO0104775610

Alkmaar
Op vrijdag 1 mei, de landelijke actiedag voor Nepal, kun je op de Biologische Braderie in Alkmaar nuttige spullen doneren of een financiële bijdrage achterlaten voor de Stichting Ketaaketighar. Het kindertehuis van de stichting, Ketaaketighar, is begin 2004 in gebruik genomen. Het huis is gebouwd met geld van sponsors en donateurs. 

Foto: Krish Dulal / CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons