Ga naar Content
Noord-Holland

Drama Koog aan de Zaan: man niet verdacht van moord op vrouw

24 april 2015, 16.41 uur
Door: · Foto: Foto: HFV/Michel van Bergen

KOOG AAN DE ZAAN De man die gisteren zelfmoord pleegde in een bos nabij Bentveld, werd niet verdacht van de moord op zijn vrouw. Dat laat de politie weten aan RTV NH. "Hij kon gaan en staan waar hij wilde."

De politie was gisteravond al aanwezig bij het huis in Koog aan de Zaan waar woensdag het lichaam van de vrouw werd gevonden, toen de man in zijn taxi aan kwam rijden. Daar kreeg de man het slechte nieuws van de politie te horen.

Zie ook: Man pleegt zelfmoord in bos na dood vrouw

Er is uitgebreid gepraat met de man. Uit die gesprekken trok de politie de conclusie dat de man geen verdachte was, zo laat een woordvoerder weten. Het lichaam van de 52-jarige man werd gisteren gevonden in een bos nabij Bentveld, niet ver van het strand. 

Koppel laat dochter achter
De politie denkt dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Zijn 48-jarige vrouw werd woensdag dood aangetroffen in haar woning aan de Leliestraat in Koog aan de Zaan.

Zie ook: 'Dood taxi-koppel laat dochter achter'

Het koppel laat een jonge dochter achter, meldden buurtbewoners gisteren aan RTV NH. De dochter van het stel zou kort geleden het ouderlijk huis hebben verlaten en nu in Amsterdam wonen.

Taxi-koppel
Het taxi-koppel woonde al enkele jaren in de Leliestraat in Koog aan de Zaan. Omwonenden kenden de twee als hardwerkende taxichauffeurs. Ze deelden een wagen en reden al meer dan tien jaar, onder andere voor de Taxicentrale Amsterdam.