Ga naar Content

Glazenwassersoorlog dreigt uit de hand te lopen [video]

HAARLEM De ruzie tussen glazenwassers uit Zuid-Kennemerland en een Zaans bedrijf dreigt flink uit de hand te lopen. Na een paar dreigende situaties zijn de lappers nu met elkaar in overleg, maar die gesprekken lopen steeds stuk.

De ramenlappers uit Haarlem en wijde omgeving vinden dat de Zaankanters hun klanten afpikken. Zelf werken ze volgens onderlinge afspraken met eigen wijken. En of dat nou volgens de wet is of niet, in de praktijk werkt het al jaren goed.

Volgens de glazenwassers uit Zuid-Kennemerland gaan de Zaankanters ongewenst bij klanten aan de deur staan, zeggen ze dat de vorige glazenwasser failliet is en dat ze de dienst hebben overgenomen. "Ze lappen de ramen voor veel lagere bedragen dan waar wij ooit voor kunnen werken. Ze hebben illegale zwartwerkers aan de gang. Als jongens alleen het werk zijn, gaan ze met grote groepjes om je heen rijden om je te intimideren."

Ruzie Santpoort
Vorige week laaiden de gemoederen in Santpoort hoog op. Sindsdien zijn de glazenwassers met elkaar in gesprek. Maar een oplossing is er nog niet, waardoor de spanning weer oploopt. Een deel zou willen blijven praten, terwijl anderen juist de confrontatie met de groep uit Zaandam aan willen gaan.

De politie zegt op dit moment niet veel te kunnen doen. Als er iets gebeurt of als er aangifte gedaan wordt van bedreiging kan de politie pas ingrijpen. abc5media_audio_0

Foto: