Ga naar Content

Winkeliers Purmerend profiteren van terror-oehoe [video]

PURMEREND De terror-oehoe die in Purmerend al weken bewoners aanvalt, zorgt niet alleen voor overlast. Hij maakt zich zelfs nuttig voor de lokale middenstand, die dankbaar gebruik maakt van de hype rondom de lastige uil. Zo kun je nu Oehoe-cupcakes kopen bij de bakker en 'capoehoeccino' drinken in de koffiezaak.

"Normaal gesproken maken we ook zulke cakejes rond deze tijd, maar dan in de vorm van een kip.", aldus Marcel de Groot, bakker van de oehoe cakejes. Voor paasgebak heeft de bakkerij nu geen tijd, want de marsepeinen oehoe's vliegen de toonbank over. Eigenlijk waren de gebakjes een grapje, maar inmiddels zijn er al honderden oehoe's gebakken. Bakker de Groot wil ook een paar oehoe-cakejes schenken aan de Prinsenstichting, daar vielen de meeste slachtoffers van de terror-uil. 

Maar het blijft niet bij cupcakes, café Barista serveert sinds kort 'capoehoeccino'. "Er was zoveel te doen geweest met de oehoe, dus we moesten er wel iets leuks mee bedenken." Ook de oehoe-koffie is volgens de barista razend populair. 

Foto: