Ga naar Content

Terror-oehoe maakt wéér slachtoffer: "Binnen een flits was 'ie bij me" [video]

PURMEREND De terror-oehoe die de afgelopen weken in en rond het Kwadijkerpark in Purmerend al zo'n twintig mensen aanviel, heeft wéér een slachtoffer gemaakt.

Ditmaal had de roofvogel, die eerder vanmiddag de artiestennaam Angry Bird kreeg, het gemunt op Dirk Veltmeijer van jeu-de-boulvereniging Purmer Boules. 

"Ik zag de oehoe op een lichtmast zitten bij de Volharding", vertelt Dirk. De jeu-de-boulvereniging ligt pal naast atletiekvereniging NEA Volharding waarvan eerder deze week ook al enkele leden door het beest werden aangevallen. 

Lees ook:  Ook leden Purmerendse atletiekvereniging doelwit terror-oehoe

Toen gebeurde iets waar Dirk absoluut geen rekening mee had gehouden. "Toen ik een meter of tien voorbij dat gebouwtje was, kreeg ik plotseling een klap op m'n kop. "Ik dacht: wat is dat nou? Het was behoorlijk hard. Binnen een flits was 'ie bij me." 

Een tweede aanval mislukt omdat Dirk zijn weg dicht langs het hek vervolgt. Toch is hij flink gewond geraakt. "Ik heb vier pitten en een kras op m'n hoofd. Het bloedde hevig. Voor de zekerheid ben ik nog even naar de dokter geweest voor een tetanusprik." 

Bekijk hieronder het verslag van RTV NH-verslaggever Michael Degenhart.
abc5media_video_0

Foto: