Ga naar Content

Moeder over moordenaar Challa: "Achteraf zal blijken dat het de duivel was"

AMSTERDAM De Amsterdamse Astrid Wondel begint het zich langzaam te beseffen: Haar zoon, Charlton Wondel, werd vorig jaar zomaar doodgeschoten en komt niet meer terug. "Nooit meer. In december kwam het besef dat hij nooit meer terugkomt", vertelt ze vanavond in het programma Recht uit Noord-Holland.

De 31-jarige Charlton, beter bekend als Challa, werd op 4 mei doodgeschoten in de Nesserstraat in Amsterdam-Noord. Het lid van de rapformatie THC kwam samen met wat vrienden terug van een groot buurtfeest toen er zonder reden negen kogels op hem werden afgevuurd.

Lees ook: 'Slachtoffer schietpartij Noord was lid van rapformatie THC'

"Er was gewoon niks aan de hand, hij begon meteen met schieten", vertelt zijn moeder. "Challa was een schat. Hij was heel erg zorgzaam, lief en betrokken. Echt een moederskindje. Hij zag geen kwaad in mensen. Dat was denk ik ook de reden dat hij er niet over nadacht dat hij neergeknald kon worden."

Een paar uur na de moord werd een 51-jarige man uit de buurt opgepakt. Hij bleek al eerder te zijn veroordeeld voor moord. "Je hebt mijn kind vermoord. En mijn kind was niet de eerste. Op zo'n koelbloedige, wrede en lafhartige manier... Achteraf zal blijken dat het de duivel was."

abc5media_video_0

Foto: