Ga naar Content
Noord-Holland

Lidl delft onderspit in 'supermarktoorlog' Broek in Waterland

19 december 2014, 00.39 uur · Aangepast 19 december 2014, 08.41 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Roderick de Veen

BROEK IN WATERLAND Goed nieuws voor de eigenaren van de buurtsuper Wals/Schokker in Broek in Waterland. Het college van Waterland heeft vanavond besloten dat de buurtsuper definitief mag uitbreiden.

Het besluit betekent tegelijk dat de Duitse supermarktketen Lidl geen voet aan de grond krijgt in de gemeente. Lidl wilde graag een supermarkt openen in de gemeente, iets dat veel Broekers als muziek in de oren klinkt. Toch geven de meeste lokale partijen de voorkeur aan de kleine, lokale ondernemer. 

abc5media_audio_0

Sommige inwoners beschouwen het besluit als een gemiste kans. Volgens hen wordt met de komst van de Lidl niet alleen het assortiment uitgebreid. De supermarkt zou ook het zwaar vervuilde terrein laten saneren en er starterswoningen laten bouwen. 

Unaniem spelregels vastgesteld door raad voor toetsing plannen supermarkt in Broek in Waterland. Daarin past regionale super LIDL niet!

— Simon Verbeek (@simonverbeek) December 18, 2014

Felicitaties voor kleine buurtsuper in gemeentehuis #waterland. Er komt dus geen Lidl in broek @RTV NH pic.twitter.com/YErDNSAkyk

— Mischa korzec (@Mischakorzec) December 18, 2014