Ga naar Content

In memoriam: Familie Gunawan, Amstelveen

AMSTELVEEN Op 10 november herdenken we alle slachtoffers van de ramp met de MH17. In de week hiervoor staan we in het bijzonder stil bij de meer dan 50 Noord-Hollanders die hierbij om het leven kwamen. Onder hen ook de familie Gunawan, zij waren op weg naar familie op de Filipijnen.

Hadiono en zijn vrouw Irene zouden met hun kinderen Darryl Dwight van 19 en de 14-jarige Sheryl op vakantie gaan naar familie op de Filipijnen. De bij de Albert Heijn werkzame moeder Irene is van Filippijnse afkomst en volgens ABC-CBN News wilde Irene naar De Filipijnen omdat ze zich zorgen maakte over haar familieleden na de tyfoon Glinda.

De familie zou in eerste instantie op woensdag op het vliegtuig stappen, die vlucht was echter vol. Omdat vader Hadiono bij Malaysian Airlines werkte, kon het gezin moeiteloos met de vlucht van donderdag 17 juli mee.

Hadiono en Irene leerden elkaar in Nederland kennen en kregen twee talentvolle kinderen. Darryl was begonnen met de studie Geneeskunde aan de VU, maar zijn echte passie lag ergens anders. Hij leefde voor de muziek als dj en had zijn eigen mediabedrijfje waar hij onder meer posters en flyers ontwierp en partyfoto’s en aftermovies maakte.

Dochter Sherryl zat op het Herman Wesselink College in Amstelveen en werkte in haar vrije uren bij de Spar in Amstelveen. Elke zaterdag stonden klanten bij Sherryl in de rij bij de fruitkraam voor de deur. Voor haar was dit een middel om haar echte droom te kunnen bekostigen. De opbrengst mochten zij en andere streetdancers houden om vliegtickets te kunnen kopen voor het WK Streetdance in Glasgow waar zij aan mee zouden doen.

abc5media_video_0

abc5media_video_1

Lees ook: In memoriam: De Noord-Hollandse slachtoffers van de MH17-ramp

Lees ook: Herdenking voor omgekomen familie Gunawan
Lees ook: Amstelveen rouwt om gezin dat in fatale vlucht MH17 zat