Ga naar Content
Noord-Holland

Haarlemmer in nieuwe Game of Thrones

25 september 2014, 12.37 uur · Aangepast 25 september 2014, 13.07 uur
Door: · Foto: Steffie van Rhee

HAARLEM Noord-Holland is na Michiel Huisman nog een acteur in de beroemde serie Game of Thrones rijker. Mishaël Abia Lopes Cardozo (42) uit Haarlem zal in de derde aflevering van seizoen vijf zijn opwachting maken in de serie.

"Ik mag nog niks verklappen over mijn rol, maar het is er een met tekst. En ik speel met onder meer Peter Dinklage en Conleth Hill, oftewel Tyrion en Varys”, vertelt hij trots aan de Telegraaf. Cardozo beschrijft zichzelf als historisch krijgskunstenaar, maar heeft zijn zwaardvechtkunsten nog niet kunnen vertonen. 

Zijn trailer deelde hij tijdens de opnames met de Nederlandse Carice van Houten (Melisandre) en de Brit Kit Harington (Jon Snow). Ook sprak Cardozo met de regisseur van de serie over de manier waarop gevechten in beeld worden gebracht. "We hebben gepraat over hoe de Europese oude krijgskunsten authentieker in beeld kunnen worden gebracht. Wij kenners zitten vaak met kromme tenen voor de tv als voor zulke scènes een willekeurige stuntman wordt ingehuurd. Dat is alsof je tegen een taxichauffeur zegt: ga jij maar even in een F16 vliegen", aldus de zwaardkunstenaar tegenover de Telegraaf.