Ga naar Content
Noord-Holland

Gooise gemeenten op de bres voor dementerenden

23 september 2014, 18.41 uur
Door: · Foto: ANP/Roos Koole

HILVERSUM De negen gemeenten in de Gooi en Vechtstreek slaan de handen ineen om de lokale gemeenschap dementievriendelijk te maken. In de praktijk komt het er op neer dat ze zich inzetten om dementerenden zo lang mogelijk maatschappelijk actief te houden

Het is de eerste keer dat Nederlandse gemeenten samenwerken om dat doel te bereiken. Alzheimer Nederland en de gemeenten in de regio tekenen donderdag een intentieverklaring om de afspraken te bekrachtigen. Wethouder Eric van der Want tekent de verklaring namens alle negen gemeenten. Voorzitter Jan van Westering tekent namens Alzheimer Nederland afdeling Gooi en omstreken. Ook de burgemeesters en verantwoordelijk wethouders van de regiogemeenten zijn aanwezig.

De gemeenten Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden, Naarden, Weesp en Wijdemeren willen dat iedereen, dus ook mensen met dementie, op hun eigen manier mee kunnen doen in de maatschappij. "Het dementievriendelijk worden van een zo grote groep gemeenten is uniek in Nederland. Wij zijn als afdeling trots en verheugd over de steun van de lokale besturen", reageert voorzitter Jan van Westering van Alzheimer Nederland afdeling Gooi en omstreken.