Ga naar Content
Noord-Holland

Wereldster WKoe Sijtje weet de uitslag al

30 juni 2014, 16.20 uur · Aangepast 30 juni 2014, 16.38 uur
Door: · Foto: Sjoerd Hilarius / NH Nieuws

MIDDENBEEMSTER Ze is inmiddels wereldberoemd en wordt in de dierenwereld de meester onder de voorspellers genoemd: WKoe Sijtje! Na kleine opstartproblemen gaat ze nu als een raket en voorspelt ze alles goed. Haar volgende opdracht: hoeveel wordt het tegen

Eigenlijk kon het al niet meer mis. Nadat fenomeen en WKoe Sijtje van boer Harry Heeman uit Middenbeemster in aanloop naar de wedstrijd Nederland - Mexico voor de bak voer met de Nederlandse vlag koos, stond de overwinning van Oranje al vast. Toch was het lang billenknijpen. 88 minuten lang leek het er op dat Sijtje door de spreekwoordelijke mand zou vallen. Maar wie echt in haar gelooft, wist dat het goed zou komen.

Sinds afgelopen weekend maakt Sijtje ook furore in Latijns-Amerika. Niet alleen Mexicaanse media brachten het nieuws van de voorspelling, ook Braziliaanse kranten besteedden aandacht aan de voorspellende gaven van het Noord-Hollandse fenomeen. Een Mexicaanse journalist twitterde voorafgaand aan de wedstrijd dat 'we wel eens zullen zien wie geloofwaardig is'. Het antwoord is hierbij geleverd. 

Maar hoeveel wordt het nu tegen Costa Rica? HiHaHilarius, koefluisteraar als tweede beroep, gaat bij zijn nieuwe vriendin langs voor motiverende woorden en een goede massage. Vergeet Octopus Paul of dat stomme stokstaartje Caz uit Dierenpark Amersfoort en de WKavia! Wij hebben koe Sijtje! Sjoerd Hilarius ging vanmiddag bij haar langs voor de voorspelling Nederland - Costa Rica. Luister hieronder naar het audiofragment voor de uitslag.

abc5media_audio_0

Ook iets HiHa-Hilarisch? Mail Sjoerd!
Houdt je man de hele buurt wakker met zijn gesnurk? Kan je schoonmoeder het alfabet boeren op commando of fluit je kanarie het Wilhelmus als je thuis komt? Laat het weten aan onze verslaggever Sjoerd Hilarius en maak kans op je eigen teletekst-pagina! Wie wil dat nou niet?

Stuur een mail met jouw tip naar [email protected]. En wie weet komt Sjoerd bij je langs. Hi Ha Hilarius is er iedere werkdag op RTV NH. Behalve op vrijdags, want dan is Sjoerd vrij!