Ga naar Content

"Cleared for take-off": Polderbaan Schiphol weer open

SCHIPHOL Een beter weekend had Schiphol niet als deadline voor de heropening van de Polderbaan kunnen stellen. Na zes weken dicht te zijn geweest, is de langste start- en landingsbaan van de luchthaven weer in gebruik. Spotters kunnen daar weer naar harte

De Polderbaan werd op 10 maart gesloten, twee weken voor het begin van de NSS, om de baan om te bouwen tot parkeerplaats voor zeker 40 regeringstoestellen. Na de top begon het grote geplande onderhoud. Tijdens de werkzaamheden is onder meer de zogenaamde touchdownzone van de Polderbaan gerenoveerd en voorzien van een nieuwe asfaltlaag. De komende maanden zal de baan wel meerdere keren voor een paar uur worden gesloten om het asfalt te vegen. Het nieuwe asfalt zou steentjes kunnen loslaten en om veiligheidsredenen zal er tot 1 juni veertien keer worden geveegd.

Spottersplaats
Het komt goed uit dat de Polderbaan weer open is, want veel paasdagjesmensen gingen er vandaag op uit. Op dit soort dagen staan er ook snackwagens en toiletten bij de spottersplek en kan er weer de hele dag (mits de baan door de luchtverkeersleiding wordt toegewezen) van vliegtuigen worden genoten.

Zondagavond rond 18:00 uur ging de Polderbaan weer open.