Ga naar Content
Noord-Holland

Na Polderbaan ook de andere startbanen Schiphol dicht voor onderhoud

3 april 2014, 18.04 uur · Aangepast 3 april 2014, 18.17 uur
Door: · Foto:

SCHIPHOL Het onderhoud aan de Polderbaan op Schiphol ligt op schema en is de baan zoals gepland tot 21 april buiten gebruik. Na dit onderhoud volgen er werkzaamheden aan alle andere 'runways' van Schiphol, behalve de Oostbaan.

Baan 18R-36L, de officiële naam van de Polderbaan, werd op 10 maart voor al het luchtverkeer gesloten. De eerste twee weken werden gebruikt om de baan gereed te maken om als parkeerplaats te dienen voor tientallen regeringstoestellen die hier voor de NSS in Den Haag waren gekomen. Daarbij zijn duizenden taxi- en startbaanlampen verwijderd en is tijdelijke belijning aangebracht.
Na de wereldtop is Schiphol onmiddellijk begonnen met het grote onderhoud. Op dit moment wordt er geasfalteerd en wordt de baanverlichting teruggeplaatst.

Als de Polderbaan weer in gebruik is wordt er gewerkt aan de andere start- en landingsbanen van Schiphol. Op 27 april is de Aalsmeerbaan (18L-36R) een week lang buiten gebruik. Na de Aalsmeerbaan volgen de Buitenveldertbaan (09-27), Kaagbaan (06-24), Zwanenburgbaan (18C-36C) en wordt er een taxibaan bij de Kaagbaan aangelegd. Aan de kortere Oostbaan (04-22) hoeft dit jaar niks te gebeuren.

Eind september moeten alle werkzaamheden zijn afgerond.