Ga naar Content

'Regering doet te weinig aan armoede'

ZAANDAM Een meerderheid van de Noord-Hollanders vindt dat de regering te weinig doet om armoede in Nederland te voorkomen. Dit blijkt uit een onderzoek van EenVandaag en RTV Noord-Holland.

En uit datzelfde onderzoek blijkt dat bijna zeventig procent van de Noord-Hollanders zeker weet dat er armoede in Nederland is en 63 procent vindt dat de regering te weinig doet aan de bestrijding daarvan.

Een van de hard getroffen wijken is Poelenburg in Zaandam. Mensen hebben hun baan verloren en sommigen moesten hun huis gedwongen verkopen. Er zijn nieuwe groepen armen: tweeverdieners waarvan het hoofdinkomen is weggevallen en mensen die gaan scheiden. Velen zitten in de schulden. Toch is de armoede volgens de statistieken in deze buurt niet explosief gegroeid. Maar het gevoel op straat verteld iets anders, namelijk,dat er wel veel meer armoede is. 

Uit eerder onderzoek blijkt dat op dit moment één op de negen kinderen opgroeit in armoede. 1,1 miljoen Nederlanders leeft inmiddels onder het minimum. En door de aanhoudende economische crisis zal dit aantal alleen maar verder stijgen.

Cordaid gaat nu ook in Nederland armoede bestrijden.

Bekijk alle Noord-Hollandse uitkomsten van de voorgelegde vragen en zie dat de Noord-Hollanders nog niet zo pessimistisch zijn als in Drenthe: