Ga naar Content
Noord-Holland

Politie pakt Alkmaarder die betrokken zou zijn bij ponymishandeling (audio)

3 juli 2013, 22.59 uur · Aangepast 4 juli 2013, 14.18 uur
Door: · Foto:

ALKMAAR De politie heeft woensdagavond een 57-jarige inwoner van Alkmaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid van de brute mishandeling van een shetlandpony.

De politie verwacht ,,spoedig meer aanhoudingen''. Het zou mogelijk gaan om de beheerder van de website waarop het filmpje van de brute mishandeling staat. De politie kan of wil dat desgevraagd tegenover RTV Noord-Holland niet bevestigen maar zegt dat ze woensdagavond wel bij de beheerder thuis is geweest.

De recherche onderzoekt de video en spreekt van een schokkende inhoud. Vermoedt wordt dat de perverse beelden in Nederland zijn gemaakt, omdat de vrouw in het Nederlands aanwijzingen krijgt van de cameraman. Nadat het dier door de hoeven is gezakt, rookt de vrouw voldaan een sigaret.

De politie kreeg woensdagochtend de melding dat de video was te zien op een internationale site. Deze site heeft de video inmiddels verwijderd, maar de beelden zijn veiliggesteld voor het onderzoek. De politie zegt begrip te hebben voor de heftige emotionele reacties van burgers maar waarschuwt geen klopjacht te beginnen op de daders.

Lees meer over de pony-pletter: 
Schokkend: nieuwe ponyplet-filmpjes duiken op
'Carlo M. had niets met ponyplet-filmpje te maken'
Frans Bauer wil op rug ponypletter zitten